Max Medica Baby D3 Twist-off kapsule

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

MaxMedica

Max Medica Baby D3 Twist-off kapsule

Uskoro...
Baby D3 twist-off kapsule sadrže 10 μg vitamina D3 (400 IU) što u skladu sa evropskim i nacionalnim preporukama pedijatara, predstavlja preporučeni dnevni unos za zdrav rast i razvoj kostiju i zuba.
Twist-off kapsule obezbeđuju jednostavno i precizno doziranje, potpuno bezbedno za primenu kod novorođenčadi.
Mogu ih koristiti i odrasle osobe koje imaju problem sa gutanjem tableta ili kapsula.

Upotreba : Preporučuje se 1 kapsula dnevno, od 8. dana do navršenih godinu dana, nakon toga u jesenjim i zimskim mesecima.

  Proizvod trenutno nemamo na stanju !

Tagovi: imunitet

Sastav : Vitamin D3 (holekaciferol) 10 μg (400 IU)

Baby D3 twist-off kapsule su namenjene za svakodnevnu nadoknadu vitamina D kod prevremeno rođene dece, beba, odojčadi i dece u fazi intenzivnog rasta. Vitamin D doprinosi apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora, održavanju normalnih kostiju i zuba, i normalne funkcije imunskog sistema i mišića. Dokazano je i da vitamin D3 smiruje akutna i hronična zapaljenja, te se preporučuje preventivna primena Baby D3 kapsula i u sezoni alergija, kako bi organizam blaže reagovao u kontaktu sa alergenima.

Nedostatak vitamina D kod odojčadi i male dece može izazvati rahitis. Tada kosti postaju mnogo osetljivije, zbog čega se lako savijaju i lome. U kliničkoj slici rahitisa dominiraju skeletni deformiteti, razmekšavaju se kosti glave, kasnije se zatvara fontanela, a kasni i izbijanje mlečnih zubića. Kada dete počinje da sedi, uočavaju se deformiteti kičme, a pri prvim koracima i deformiteti nogu u obliku slova O ili X. Drugi simptomi bolesti su smanjena snaga mišića i smanjeni mišićni tonus. Kod dece može javiti i povećana osetljivost na infekcije, kao i umor, razdražljivost i nemirno spavanje.

Kao najbolja profilaksa rahitisa preporučuje se suplementacija vitaminom D3 od 8-og dana života do navršene prve godine, a zatim tokom jesenjih i zimskih meseci sa manje sunčanih dana.

Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me