Max Medica Coenzyme Q10

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

MaxMedica

Max Medica Coenzyme Q10

791,00 RSD
Coenzyme Q10 sadrži 30 mg koenzima Q10 u jednoj kapsuli. Koenzim Q10 ispoljava antioksidativno delovanje i štiti lipidne membrane ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala. Osim za zaštitu od oksidativnog stresa, preporučuje se primena kapsula kod povećanih psihofizičkih napora, u cilju očuvanja funkcije i zdravlja kardiovaskularnog sistema, kod osoba koje su na terapiji statinima ili diureticima, sportistima i preventivno svim osobama nakon 10. godine.

Upotreba : Preporučuje se uzimanje 1 kapsule dnevno, uz obrok.

  • Kategorija: Antioksidansi
  • Proizvođač: MaxMedica
  • Pakovanje: 30 mekih želatinskih kapsula
  • Broj pregleda: 1961
  • Šifra: 210615

Slični proizvodi:


Sastav : Koenzim Q10 30 mg

Coenzyme Q10 kapsule su formulisane na bazi tečnog koenzima Q10, koji je neophodan za stvaranje energije u svim ćelijama i samim tim je važan za pravilnu funkciju svih vitalnih organa i celokupnog organizma. Do 40. godine koenzim Q10 se prirodno sintetiše u organizmu u dovoljnoj količini, ali nakon toga njegova koncentracija opada, i potrebno ga je nadoknaditi putem suplementacije. Koenzim Q10 ima ulogu u zaštiti lipidnih membrana od peroksidacije, zaštiti LDL-holesterola od oksidacije, regeneraciji vitamina E i zaštiti proteina i DNK od slobodnih radikala.

Najveći broj istraživanja odnosi se na ulogu koenzima Q10 u prevenciji i pomoćnoj terapiji kod kardiovaskularnih bolesti. U literaturi se spominje njegov povoljan efekat kod hipertenzije, kardiomiopatija, angine pektoris, prevencije infarkta miokarda, a u svakodnevnoj praksi našao je primenu kod povećanog psihofizičkog napora, kao potpora zdravlju srca i krvnih sudova, kod osoba koje su na terapiji statinima i kao zaštita ćelija od dejstva slobodnih radikala. Koriste ga i osobe koje se brzo zamaraju, kao i oni koji se rekreativno ili profesionalno bave sportom. Koenzim Q10 je prepoznat kao vrlo bezbedan sastojak, koji se može koristiti u kontinuitetu, bez pojave neželjenih efekata. Unos koenzima Q10 pozitivno utiče i na plodnost, povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida, pa se preporučuje svim muškarcima koji planiraju porodicu.

Upotreba : Preporučuje se uzimanje 1 kapsule dnevno, uz obrok.Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me