Max Medica Ferrofol Kapsule

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

MaxMedica

Max Medica Ferrofol Kapsule

648,00 RSD
Ferrofol sadrži optimalnu dnevnu dozu gvožđa, folne kiseline, vitamina B6, B12 i ekstrakta acerole kao prirodnog izvora vitamina C.
Helirano gvožđe (gvožđe (II)-bisglicinat) sadržano u proizvodu omogućava maksimalnu apsorpciju i vrlo dobru gastrointestinalnu podnošljivost (bez neželjenih efekata karakterističnih za proizvode na bazi gvožđa).

Osim kod anemija koje nastaju usled smanjenog unosa, nedovoljne apsorpcije ili povećanog gubitka gvožđa (i/ili vitamina B12), preporučuje se primena Ferrofol kapsula ženama u reproduktivnom dobu, ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama, sportistima.

Upotreba : Odrasli: 1 kapsula dnevno, nezavisno od obroka.


Sastav : Gvožđe (II)-bisglicinat 20mg, vitamin B6 2,8mg, folna kiselina 400µg, vitamin B12 (cijanokolabamin) 5µg, ekstrakt ploda acerole (standardizovan na vitamin C) 200mg

Ferrofol kapsule sadrže gvožđe u obliku koji se maksimalno apsorbuje i iskorišćava u organizmu, a ima vrlo dobru gastrointestinalnu podnošljivost (odnosno ne javljaju se neželjeni efekti poput mučnine, nadutosti, metalnog ukusa, bojenja zuba, koji su česti prilikom primene praparata na bazi gvožđa).

Gvožđe predstavlja esencijalni mikroelement u ljudskoj ishrani i učestvuje u celokupnom procesu disanja, uključujući transport kiseonika i elektrona. Glavna uloga gvožđa je u funkcionisanju i sintezi hemoglobina. Gvožđe učestvuje i u sintezi DNK, mioglobina, kolagena, serotonina, dopamina i norepinefrina. Uloga suplementacije gvožđem je u prevenciji i lečenju anemije prouzrokovane deficijencijom gvožđa. Gvožđe doprinosi normalnom kognitivnom razvoju dece i normalnoj funkciji imunološkog sistema. Gvožđem u obliku gvožđe (II)- bisglicinata povećana je njegova bioraspoloživost, a samim tim i celokupna terapija i proces nadoknade gvožđa biće uspešniji i brži, a efekti u smislu ublažavanja simptoma anemije će se pre osetiti.

Folna kiselina, vitamini B6 i B12 sadržani u proizvodu, će pomoći sazrevanje eritrocita i doprineti boljoj funkciji imunskog sistema, dok će vitamin C stimulisati apsorpciju gvožđa i njegovu ugradnju u hemoglobin, a istovremeno zaštiti organizam od oksidativnog stresa.

Upotreba : Odrasli, trudnice, dojilje i deca starija od 12 godina: 1 kapsula dnevno, nezavisno od obroka. Tretman traje 3-5 meseci dok se ne postigne normalizacija vrednosti hemoglobina. Primenu treba nastaviti još nekoliko nedelja radi popunjavanja depoa gvožđa. Trudnice tokom cele trudnoće, uz konsultaciju sa lekarom.

Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me