Hiper Noćurak krem

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

Hiper

Hiper Noćurak krem

436,00 RSD
Hiper Noćurak krem namenjen je deci i odraslima sa:

 • suvom kožom sklonom iritaciji,
 • ekcemom provociranim vunom, klimom, stresom, infekcijom (atopijski dermatitis),
 • ekcemom nastalim u kontaktu sa deterdžentima, sapunima (iritacijski dermatitis),
 • ekcemom nastalim nakon kontakta sa alergenima (alergijski dermatitis).

Upotreba: Koža zahvaćena ekcemom i suva koža zahtevaju trajno i intenzivno snabdevanje nezasićenim masnim kiselinama i vlagom. Neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predele duži vremenski period (najmanje tri meseca), da bi se postigli rezultati.
Ne nanositi na otvorene rane.

Preporuke za ishranu: Tokom pogoršanja ekcema, kod beba i male dece se preporučuje izbacivanje iz ishrane jezgrastih plodova (orasi, lešnici, kikiriki) i hrane koja ih sadrži, citrusnog voća (limun, pomorandže) i paradajiza.


Slični proizvodi:


Sastav: ulje žutog noćurka 20%, pantenol, vitamin A, vitamin E, liposolubilna podloga

 • Žuti noćurak (Oenotera biennis) potiče iz Južne Amerike. Tradicionalno su Indijanci ulje iz semena ove biljke koristili u lečenju kožnih oboljenja i rana. U 17. veku je dospeo u Englesku i u literaturi je spominjan kao univerzalni kraljev lek. Od tridesetih godina prošlog veka ulazi u sastav preparata za lečenje ekcema i suve kože. Ulje dobijeno iz žutog noćurka sadrži 72% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F).
 • Metabolisanjem linolne, nastaje gama – linoleinska kiselina, čija je koncentracija u koži od presudnog uticaja na zaustavljanje zapaljenskih i prevagu protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog noćurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine, normalizuje gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje.
 • Nakon duže svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava simptome ekcema, posebno uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled.
 • Pantenol hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože.
 • Vitamin A je antioksidans neophodan za nastanak novih ćelija – ubrzava epitelizaciju. Regeneriše oštećenja, poboljšava stanje suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.
 • Vitamin E je antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površnog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode.

Opis brenda u pripremi...

  Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

  Prijavi me