Max Medica Kolagenezin

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

MaxMedica

Max Medica Kolagenezin

1.815,00 RSD
Kolagenezin kapsule doprinose formiranju kolagena neophodnog za normalnu funkciju kostiju, hrskavice, krvnih sudova, kože, desni i zuba. Preporučuju se njihova primena kod otežane i bolne pokretljivosti zglobova, kod upale, otoka i slabe cirkulacije u zglobovima, u cilju očuvanja pravilne funkcije zglobova, ligamenata, tetiva i mišića, za zaštitu hrskavice i njenu regeneraciju, u prevenciji i terapiji osteoartritisa i reumatoidnog artritisa, sportistima, starijim osobama, kod povećanog opterećenja nosećih zglobova (težak fizički rad, višak kilograma, dugo stajanje), za brži oporavak nakon povreda, za očuvanje zdravlja kože i sprečavanje njenog prevremenog starenja, kod osoba sa otežanim zarastanjem rana.

Upotreba : 2 puta po 1 kapsula dnevno, pre jela.

Slični proizvodi:


Sastav : Riblji hidrolizirani kolagen 1000mg, metilsulfonilmetan (MSM) 200mg, ekstrakt smole bosvelije (Boswellia serrata) stand. na 30% bosvelijske kiseline 100mg, vitamin C 100mg.

Kolagenezin kapsule su formulisane na bazi hidrolizata kolagena, metilsulfonilmetana, ekstrakta smole bosvelije i vitamina C.

  • Kolagen ima gradivnu funkciju i važan je za očuvanje strukture i elastičnosti tkiva. Nedostatak kolagena dovodi do slabije funkcije mišićno-skeletnog sistema, zato se preporučuje njegov egzogeni unos u cilju povećanja elastičnosti i poboljšanja pokretljivosti zglobova i ublažavanja bola u zglobovima. Hidrolizirani kolagen (zbog svoje male molekulske težine) lako se vari, apsorbuje i distribuira u organizmu. Njegove prednosti u odnosu na običan kolagen su Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Brža apsorpcija, i veća i bolja bioraspoloživost amino kiselina.
  • Metilsulfonilmetan je organsko jedinjenje bogato sumporom koje omogućava sintezu kolagena i vezivnog tkiva, utiče na povećanje količine sinovijalne tečnosti u zglobovima, pomaže pravilnu izgradnju i funkciju hrskavice štiteći je od oštećenja a pokazuje i antireumatski i antiinflamatorni efekat (smanjuje otok, ublažava bol, pomaže kod ukočenosti i reumatskih tegoba).
  • Ekstrakt smole bosvelije, sadrži bosvelijsku kiselinu koja deluje antiinflamatorno, smiruje upalni proces i ublažava bol. Ona poboljšava cirkulaciju i na taj način doprinosi smanjenju tegoba koje se javljaju kao posledica opterećenja ili oštećenja zglobova.
  • Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Upotreba : 2 puta po 1 kapsula dnevno, pre jela.

Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me