MelOp G melem za opekotine 35g

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

Šaljić

MelOp G melem za opekotine 35g

625,00 RSD
Melop – G predstavlja dispergovan ekstrakt lekovitog bilja iz poslednje berbe u polučvrstoj masnoj podlozi od pčelinjeg voska i maslinovog ulja.

Ovaj melem je namenjen za zaceljivanje rana na koži lica i tela, nastalih dejstvom raznih agenasa (vatre, hemikalije, fizička dejstva i dr). Primenjuje se kod opekotina drugog i trećeg stepena tj. kod povreda gde je koža pokrivena plikovima ili je uništena i kod rana različitog porekla.

Upotreba: Na četvorostruku sterilnu gazu, nešto veću od veličine rane sterilnom špatlom (nožem) naneti sloj melema debljine oko 1/2 mm. Ovako pripremljenu gazu staviti na ranu tako, da je sloj melema svom širinom u direktnom dodiru sa njom. Da bi gaza ostala u prisnom kontaktu sa ranom, treba je bez zatezanja previti zavojem ili pričvrstiti flasterom, dakle onako kako je komfornije. Po stavljanju melema na ranu, bol počinje da se gubi, da bi za relativno kratko vreme sasvim nestao. Posle svakih 24 časa ceo postupak ponoviti sa novom sterilnom gazom. Zarastanjem rana se sužava i premaz melema ograničavati samo na nezarasli deo rane. Zarasli deo više ne mazati melemom. Kad rana zaraste, tj. kada se uhvati pokožica, dalja terapija se nastavlja melemom MelOp E


U pripremi...

Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me