Rigenforte balzam za kosu

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

ESI

Rigenforte balzam za kosu

672,00 RSD
Balzam za kosu, bogat hranljivim sastojcima, namenjen oštećenoj i slaboj kosi sa tendencijom opadanja.
Ovaj balzam ne čini kosu samo mekšom i lakšom za raščešljavanje već joj daje i poseban sjaj, uz svilenkast osećaj na dodir, kao i efekat povećanja volumena.
Jaća kompletnu kosu, od korena do vrha dlake, sprečavajući formiranje „rascvetalih krajeva“.
Proizvod ne sadrži veštačke boje, parabene i sulfate, pa se posebno preporučuje nakon tretmana kose keratinom kako bi se duže očuvali efekti tog tretmana.

Upotreba: naneti na vlažnu kosu posle svakog pranja duž cele dlake i isprati posle nekoliko minuta.


 • Biotinax je patentirana formula kompanije ESI, sastoji se od biotina, metionina i cisteina.
 • Metionin i cistein su sumporne aminokiseline koje ojačavaju keratinsku strukturu kose, dajući joj čvrstinu i elastičnost.
 • Biotin dovodi u ravnotežu proizvodnju sebuma i na taj način eliminiše probleme koje uzrokoju njegovo preterano lučenje (seboroični dermatitis, pojava peruti) ili nedovoljno lučenje (gubljenje sjaja, preterano isušivanje).
 • Diaminopirimidin - molekul (komercijalnog naziva aminexil) koji uvećava koren dlake, povećava gustinu kose, sprečava prerani gubitak kose, produžava fazu rasta kose (anagena faza rasta) i stimuliše rast kose.
 • Pantenol - derivat pantotenske kiseline (vitamin B5) koji reguliše prirodnu vlažnost kose.
 • Vitamini E i F - jačaju kosu.
 • Kofein - stimuliše prokrvljenost kože glave i time pospešuje dotok kiseonika u folikule što predstavlja osnovu za rast zdrave kose, usporava njeno prerano starenje i prateće opadanje kose i obezbeđuje lepšu i jaču kosu.
 • Matične ćelije stimulišu obnavljanje bulbe i korena kose. Kako proističe iz studije objavljene u Žurnalu primenjenih nauka, švajcarska jabuka Uttwiler sadrži aktivni princip koji može da uspori starenje epidermalnih ćelija, produži životni vek ćelija i aktivira ponovni rast kose kod osoba koje imaju predispozicije za ćelavost. Folikule dlake kože glave, u stvari, predstavljaju pravi rezervoar matičnih ćelija kože. Jedna od karakteristika matičnih ćelija jabuke je i interakcija sa ćelijama bazalnog sloja epiderma. Matične ćelije jabuke su u stanju da prodru u dermis gde dolazi do interakcije sa ćelijama dermisa. Pokazuju jako regenerativno i reaktivirajuće dejstvo na folikul dlake, stimulišu ponovni rast kose i sprečavaju njeno opadanje i time odlažu pojavu fiziološkog starenja folikula dlake. Matične ćelije, ove posebne sorte jabuka, našle su svoju primenu na polju kozmetike, kao “obnavljači” ćelija u “anti-ageing” proizvodima i u proizvodima koji preventivno deluju na opadanje kose zahvaljujući svojoj sposobnosti da utiču na mehanizme obnavljanja i zaštite ćelija.

Sastav: matične ćelije, keratin, pantenol, Biotinax ® (kompleks vitamina H (biotina) i aminokiselina metionina i cistina), proteini mleka, arganovo ulje, kofein.

Opis brenda u pripremi...

  Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

  Prijavi me