Solgar Gentle Iron kapsule

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

Solgar

Solgar Gentle Iron kapsule

1.946,00 RSD
Gvožđe je osnovna komponenta za izgradnju hemoglobina i mioglobina, čime učestvuje u snabdevanju tkivnih ćelija kiseonikom.

Upotreba : 1 kapsula dnevno, uz obrok.


Gvožđe je osnovna komponenta za izgradnju hemoglobina i mioglobina, čime učestvuje u snabdevanju tkivnih ćelija kiseonikom. Takođe, gvožđe je esencijalni sastojak mnogih enzima koji utiču na metabolizam i stvaranje ATP-a (osnovni izvor energije u organizmu), te sintezu kolagena, neurotransmitera i DNA.

Gvožđe nije moguće sintetisati u organizmu, pa ga je neophodno redovno unositi hranom. Posebnu potrebu za nadoknadom gvožđa imaju vegetarijanci, trudnice i žene generativne dobi, osobe s hroničnim bolestima digestivnog trakta ili pojačanog gubitka gvožđa (ulkus, ulcerozni kolitis, Chronova bolest, karcinomi gastrointestinalnog sistema) te osobe koje boluju od nekih infektivnih bolesti uzrokovanih parazitima.
Nadoknadu gvožđa potrebno je sprovoditi uz nadzor lekara.

Solgar Gentle Iron je jedinstveno helirano gvožđe u formi bisglicinata koje omogućuje maksimalnu apsorpciju i ne izaziva konstipaciju, pa je idealna nadoknada gvožđa za sve osobe kojima je utvrđen manjak gvožđa, ali i onima kojima nedostaje svežine, te osobama trećeg doba.
Pogodno za vegane.
Bez šećera, soli i skroba.
Proizvod ne sadrži gluten, kvasac, pšenicu, soju niti mlečne sastojke te je formulisan bez upotrebe konzervansa, veštačkih aroma ili boja.

Upotreba : 1 kapsula dnevno, uz obrok.

Sastav : U dnevnoj dozi (1 kapsula): Gvožđe (gvožđe bisglicinat) 20 mg (143 %PDU).

Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me