Terranova Antioxidant kompleks

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

Terranova

Terranova Antioxidant kompleks

2.282,00 RSD
Terranova Antioxidant nutrient kompleks predstavlja zaštitu organizma od slobodnih radikala, UV zračenja, toksičnih i štetnih materija. Predstavlja preduslov za zdravlje.

Posebno se preporučuje osobama koje su svakodnevno izložene štetnim agensima.

Upotreba : Odrasli - 1 -2 kapsule dnevno uz obrok.


Živimo u svetu punom negativnih uticaja kojima smo svakodnevno izloženi. Dišemo vazduh koji je zagađen i trpimo veliko UV zračenje.
Naše telo, kao odgovor na ovu vrstu stresa proizvodi hormone i razne toksične materije koje se nagomilavaju.
Stvaraju se takozvani slobodni radikali protiv kojih se organizam brani na razne načine, pa tako i antioksidansima u prvom redu. Kad se jednom slobodni radikal pobudi, nastaje invazija na sve ćelije našeg organizma. Slobodni radikali nastali usled konzumiranja pržene hrane, duvanskog dima ili zagađenog vazduha i deluju na arterije, direktno na njihov zid dovodeći do narušavanja arhitekture, zatim menjaju strukturu holesterola i na razne načine dovode do kardiovaskularnih problema.
Sunčeva svetlost udružena sa zagađenjem vazduha može da stvori slobodne radikale u oku, gde oni oštećuju retinalne ćelije, dovodeći do katarakte ili slepila.
Takođe se mogu stvoriti slobodni radikali i u ćelijama kože, gde oštećuju DNK-ćelije, povećavajući rizik od raka kože i preranog boranja.
Slobodni radikali, tj. oksidanti, mogu uništiti bilo koju ćeliju koja im se nađe na putu - kažu stručnjaci.

Zato su toliko važni oni koji se bore protiv njih - antioksidanti. Oni deluju tako što vraćaju molekulu izgubljeni elektron, bez oštećenja drugog molekula.

  • Beta karoten, vitamin C, vitamin E, alfalipoinska kiselina, L-glutation, cink, selen, bakar, mangan - aktivni oblici;
  • Magnifood kompleks sadrži: ječmenu travu, list pasjeg trna, koren kurkume, acai bobice, list zelenog čaja, plod kupine, list potočarke, seme nara, list kelja, brusnicu, arabinogalaktan. Ove biljke su prirodni izvor folata, gvožđa i omega 7 masnih kiselina.
  • Ječmena trava - prirodni izvor hlorofila, gvožđa, folata i vitamina B2, koji su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca a doprinose i smanjenju umora.
  • List pasjeg trna - Pasji trn sadrži preko 190 nutrijenata i fitonutrijenata neophodnih za normalno funkcioniranje tela. Bogat je flavanoidima - fitonutrijentima za koje se zna da smanjuju širenje raka, utiču na smanjenje bolova i upala i pomažu postizanju normalne telesne težine. Ima najveći procenat retke omega 7 masne kiseline.
  • Koren kurkume - detaljna istraživanja su otkrila da koren kurkume sadrži nekoliko stotina biološki aktivnih molekula od kojih su 20 antibiotici, 14 su antineoplastici, 12 su citostatici, 12 antiinflamatori i 10 su antioksidanti.
  • List potočarke - Potočarka, odavno poznata kao superhrana sadrži velike količine vlakana, proteina, kalijuma, kalcijuma, folne kiseline, vitamina A, B i D i ostalih nutrijenata. O hranljivoj vrednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limuna i narandže.

Upotreba : Odrasli - 1 -2 kapsule dnevno uz obrok.


Opis brenda u pripremi...

    Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

    Prijavi me