Terranova Probavni enzimi kompleks

Slike artikala su informativne prirode, mogu se razlikovati od aktuelne ambalaže proizvoda.

Terranova

Terranova Probavni enzimi kompleks

2.338,00 RSD
Terranova Probavni enzimi su ključni faktor za dobro varenje, metabolizam i preduslov za uspešnu apsorpciju hranljivih materija. Koriste se kod nadimanja, gasova, grčeva u stomaku kao i kod intolerancija na hranu. Na taj način štede egzokrine funkcije pankreasa i žuči.

Upotreba : Odrasli - Uzeti 1 kapsulu uz ili na početku manjeg obroka, ili 1 ili 2 kapsule uz obilniji obrok.


Slični proizvodi:


Šta su probavni enzimi?

Varenje, obrada hrane na manje jedinice, koje tako telo lakše iskoristi, se događa u gornjem delu digestivnog trakta uz pomoć pankreasa, jetre i žuči kao i nervnog i hormonskog sistema. Enzimi, pored želudačnih kiselina su ključni faktori za dobru probavu i preduslov za uspešnu apsorpciju hranljivih materija iz hrane u organizmu. Proces varenja hrane započinje u ustima pod dejstvom pljuvačke bogate enzimima gde se složeni šećeri razgrađuju do prostih, zatim se varenje nastavlja u želucu takođe pod dejstvom enzima, pepsina koji razlažu proteine do manjih gradivnih blokova i na kraju se varenje završava u dvanaestopalačnom crevu pod delovanjem nove grupe enzima pankreasa kao i žučnih kiselina. Tokom godina, količina digestivnih enzima opada a s tim i sposobnost varenja hrane. Kada nesvarena hrana dospe u debelo crevo, fermentira. Gasovi, koji nastaju u ovom procesu izazivaju problem kao što su nadimanje, gasovi i podrigivanje. Slabo lučenje enzima zavisi i od genetike i ishrane sa visokim procentom šećera i drugih prostih ugljenih hidrata, jer oni konstantno opterećuju pankreas i žuč i pogoršavaju njihovu funkciju.

Korišćenje digestivnih enzima se preporučuje kod osoba koji imaju problema sa varenjem, nadekvatnom sekrecijom enzima pankreasa kao i pri intoleranciji u ishrani.

 • Magnifood kompleks sadrži: seme komorača, list artičoke i koren đumbira, ječmenu travu i kardamom. Ove biljke pospešuju varenje, oslobađaju od gasova i ublažavaju grčeve u stomaku.
 • Proteaza pomaže pri razgradnji belančevina
 • Amilaza i glukoamilaza pomaže pri razgradnji polisaharida, skroba
 • Laktaza razgrađuje mlečni šećer laktozu i omogućava lakše varenje mlečnih proizvoda
 • Lipaza pomaže razgradnju masnoća
 • Invertaza razgrađuje saharozu na glukozu i fruktozu
 • Alfaglukoamilaza olakšava varenje mahunarki, semena i korena
 • Seme komorača je poznati prirodni lek za ublažavanje grčeva u stomaku i nadimanja, stimuliše varenje i oslobađanje gasova Ječmena trava je bogat izvor vlakana koji pospešuju delovanje creve i crevne mikroflore
 • Koren đumbira povećava lučenje želudačne kiseline i ubrzava varenje
 • List artičoke povoljno utiče na stvaranje i lučenje žuči i pomaže u varenju masnoća
 • Seme kardamoma i rizom lincure se u narodnoj medicini upotrebljava kao odlično sredstvo za probavni sistem

Upotreba : Odrasli - Uzeti 1 kapsulu uz ili na početku manjeg obroka, ili 1 ili 2 kapsule uz obilniji obrok.


Opis brenda u pripremi...

  Morate biti prijavljeni da biste poslali komentar!

  Prijavi me